Annons:
Etiketttävling
Läst 8333 ggr
penphotography
2011-08-12 11:57

Rutinerad SM-arrangör

Körsällskapet Nordhalläningarna arrangerar Svenskt Mästerskap i Körning för tredje gången vid vackra Tjolöholms Slott.

Förberedelserna har pågått länge inför årets SM i körning. Stora mängder grus har lagts ut, många tävlingsmöten har hållits, en hel del färg har målats och spikar har slagits i. Körsällskapet Nordhallänningarna arrangerar sitt tredje SM, senast var 2005 och det första var 1982, vilket även var det allra första Svenska Mästerskapet i körning som arrangerades.

Föreningens historia går tillbaka till 1977 och har idag ca 70 medlemmar och ett tiotal aktiva kuskar. Föreningens tävlingsplats, som ligger strax intill Tjolöholms Slott, är utan tvekan en av landets vackraste tävlingsplatser.

Claes Angersjö (tävlingsledare) kör sina frieserhingstar på Dressyrbanan nedanför slottet.

För att arrangera ett SM behövs ett stort engagemang. Det skiljer sig från en vanlig tävling eftersom det är fler klasser. Det är många som har synpunkter på arrangemanget och det måste ordnas plats för en stor publik samt utställare.

Förväntningarna är högt ställda och man hoppas på att kunna bjuda åskådarna på fantastiska prestationer i mästerskapsklass. Något arrangörerna hade önskat är dock flera deltagare, framförallt i de medelsvåra klasserna.

Största hemmahoppet Peter Carlsson (enbet häst) är i strålande form. Tillsammans med Haga Zeniths Moonlight blev det maratonseger samt en total andraplacering i Vaggeryds svåra klass sista helgen i juli. (foto: Pernillha Engström)

Under tävlingarna visas samtidigt en utställning i Manegen som heter "Eleganta ekipage". Där får man se gamla vagnar och seldon från Tjolöholms storhetstid som Skandinaviens största stuteri och körskola i början av 1900-talet.
Pepparrotssoppan i Storstugan, samt badplatsen vid fint väder, får man heller inte missa!

Fråga till arrangören genom Eva Hed. Tippa en segrare oavsett klass som ni tror tar guld. Susanne Ankermark

Berättat för Pernillha Engström av Eva Hed. Löpsedelsbilden samt första bilden tillhör Körsällskapet Nordhalläningarna

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Annons:
Gurkane
2011-08-14 21:52
#1
Anna452
2011-08-17 21:23
#2

Åh, skulle så gärna vilja åka dit! Men nu till helgen har vi vår premiering här hemma. Så det blir ju det för hela slanten….

Egentligen hade jag ju tänkt mig att åka dit en dag under semestern, för jag har hört att de har ett vagnsmuséeum där och även någon utställning nu i sommar med bland annat gamla sadlar och ridkläder från förr.

Är det någon som vet om de visar vagnarna varje dag? I så fall skulle jag ju kunna åka dit på söndag kanske…. :)

penphotography
2011-08-18 09:02
#3
AnTeX
2011-08-19 21:59
#4

Hoppas ni slipper regn imorgon !!

penphotography
2011-09-04 20:37
#5

Bildspel från SM: Dressyr

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

penphotography
2011-09-04 20:39
#6

Bildspel från SM: Maraton

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Annons:
Upp till toppen
Annons: