Tävling

SM och NM i plöjning

2011-04-06 00:27 #0 av: penphotography

Samtidigt som VM i traktorplöjning avgörs i Skänninge i Östergötland den 13-14 maj tävlas det också i hästplöjning. En svensk och en nordisk mästare ska utses.

Lördagen den 14 maj är det som gäller för dig som vill se Svenskt och Nordiskt mästerskap i hästplöjning. Tävlingarna hålls på Lindevad säteri utanför Skänninge i Östergötland.

I plöjning bedöms Öppningen, alltså själva öppningsfåran/startfåran, Ryggen och körningen, Fårorna, Tiltornas packning och placering, Vändtegarna samt Slutfåran.

Deltagarna i Svenskt Mästerskap har kvalificerat sig från Distriktsmästerskapen runtom i landet. Precis som i övrig hästsport är åldersspannet mellan deltagarna stort. Yngsta deltagarna är 30 år och äldsta är 70 år gamla.

Ardenner och Nordsvensk brukshäst är de flitigast representerade raserna men även Norsk fjordhäst och Shire finns med i starlistan.

I det Nordiska mästerskapet finns två svenska deltagare med. Båda kör Nordsvenska brukshästar och har tidigare vunnit SM.

Läs mer om tävlingen HÄR.

Foto: Pernillha Engström

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2011-04-14 18:36 #1 av: Klasselover

Bor bara någon mil därifrån så självklart ska jag titta! :)

Anmäl
2011-04-15 11:45 #2 av: niare

vart på det, hästen vi har nu för många år sen vunnit SM i plöjning :)

Anmäl
2011-04-28 17:33 #3 av: penphotography

Puffar lite för tävlingen! Två veckor kvar. Skrattande

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.