Kusk- och groomprofilen

Kuskprofilen: Tove

2011-04-20 09:39 #0 av: penphotography

Läs om 18-åriga Tove och 4-årige Cero.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du? 
Jag heter Tove Torpehag, är bosatt i Mantorp i Östergötland. Fyller 18 i år, går på Vretagymnasiet och utbildar mig till hästkötare, är klar nästa år.

När började du att köra och varför?
Har kört lite då och då i 5-6 år ungefär, men bara senaste två åren "seriöst" med tävling som mål och riktigt satsat på körningen.

Berätta lite om din häst/hästar.
Min Cero är 4 år i år, en fjordvallack f-07. Han var tömkörd när han kom till mig, och jag har därefter kört in honom, och han rids också. Vi har haft ett tråkigt första år tillsammans, har hittat en yttepytte pålagring på ett framben, på framsidan av skenbenet mot kotleden, hade samtidigt en kotledsinflammation som nu är utläkt och dessutom är han kohasig vilket påverkar honom lite, han kan inte sätta under sig så bra.

Vad är det bästa och sämsta med körning?
Det sämsta är att det är dyrt ;) Men annars ser jag bara fördelar! Att känna hästens kraft när han drar, öronen framåt och bra framåtbjudning, det är bara för härligt! Dessutom bra träning för hästen, varierande.

Tävlar du och i så fall i vilken gren? 
Har inte tävlat än, Cero är fortfarande ung så vi tränar bara hemma. Men förhoppningsvis kommer vi ut på någon tävling i höst, och definitivt nästa år!

Mål och ambitioner med körningen? 
Jag hoppas att Cero och jag kan komma upp till nationell lätt klass iallafall, sen få vi se hur långt vi kan komma med tanke på hans skador.

Vilken tycker du är den bästa förebilden inom körning?
Min körlärare Cecilia Eriksson på skolan! :) Super att köra för!

 

Foto: Simon Törnkvist (löpsedeln),
Tove Torpehag (artikeln)

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2011-04-22 07:05 #1 av: Aribigga

Trevlig artikel! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.