Kusk- och groomprofilen

Kuskprofilen: Emelie

2011-04-26 09:29 #0 av: penphotography

Emelies körintresse väcktes när hon jobbade utomlands.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

Jag heter Emelie Lindeborg och bor i Braås utanför Växjö. Jag blir 24år i år och har precis börjat min arbetskarriär. Jobbar som konstruktör på Volvo Construction Equipment och konstruerar främst hjullastare.

När började du att köra och varför?

Mitt intresse för körning startade när jag var utomlands och jobbade. Gården jag jobbade på var startpunkten för en anordnad rundtur med häst och vagn. Ordföranden och ledaren för körsällskapet behövde en groom så jag fick möjlighet att åka med. Ca 15 ekipage skrittade iväg från gården, jag, Barry och hästen Flax i täten.

Barry berättade passionerat om körningen och framför allt hur han knappt tog i tömmarna utan hästen lyssnade helt på Barrys rösthjälper. Pisk minns jag inte om vi hade med oss, men han använde ingen när han körde.

Samspelet mellan häst och kusk var helt otroligt! Det gjorde att jag ville börja med körning!

Som sig bör i Storbritannien stannade vi till på Puben där Barry tog en pint och Flax fick en påse chips.

Hemma i Sverige igen gjorde jag massvis av research och åkte kors och tvärs för att titta på körtävlingar. Jag gick också en kurs i tömkörning (med redan inkörd häst) och lärde mig jättemycket!

Berätta lite om din häst.

Jag har en 3-årig Welsh Cob hingst som ska bli min framtida körhäst. Jag köpte honom som 1-åring och allt vi gjort har gjorts med körningen i bakhuvudet. Tanken är att nästa år visa honom för kvalitetsbokföring och samtidigt göra det enkla bruksprovet framför vagn.

Tävlar du och i så fall i vilken gren?

Jag hoppas kunna tävla i framtiden, jag är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Problemet just nu är att jag inte känner någon som kan grooma men det hoppas jag att jag ska kunna hitta.

Mål och ambitioner med körningen?

Ambitionen just nu är ju en inkörd häst, men sen vidare mot bruksprov och tävling i dressyr och precision åtminstone, vad som blir av det sen får framtiden utvisa.

 

Foto: Emelie Lindeborg (löpsedeln) och Sigrid Lindeborg (artikeln)

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2011-04-26 10:12 #1 av: Rita-S

Trevligt att få läsa om fler kuskar! :D Vart var det du var när du jobbade utomlands?

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl
2011-04-26 11:57 #2 av: WinterPrince

Jag var i Wales. Jobbade på ett welsh cob stuteri och min pojk är "tillverkad" där, men livmoderimporterades till Sverige.

Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km

Anmäl
2011-04-26 12:22 #3 av: Rita-S

Åh, avundsjuka avundsjuka.. jag drömde som yngre att åka till Irland på häst-arbete, men jag hade inte erfarenheten eller kunnighet nog att vinna över alla dom andra som ville, och nu har jag ju ett liv här som det är svårt att bara lämna.. Obestämd

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.