Kusk- och groomprofilen

Kuskprofilen: Sofie

2011-05-10 20:04 #0 av: penphotography

Lär känna Sofie och hennes shetlandsponny James Bond.

Berätta lite kort om dig själv, vem är du?

Mitt namn är Sofie, är inne på mitt tjugoandra levnadsår och bor i nordvästra skåne tillsammans med min sambo och två katter. Jag har även en myskanka som bor i stallet där min ponny bor. På dagarna åker jag runt till olika företag och tar hand om deras växter, vilket kallas för växtskötare. Vi levererar även fruktkorgar och sköter akvarium.

Jag är mycket intresserad av levande saker så hade det gått hade vi haft lägenheten full av djur, nu fyller jag den mest med orkideér och diverse andra växter. Dock brukar folk tro att min anka bor i badkaret.

 

När började du att köra och varför?

Jag har alltid drömt om att äga en shetlandsponny och när jag för två år sedan köpte min fina Slättens James Bond så visste jag att jag var tvungen att motionera honom på något sätt. Körning var det självklara alternativet. Han var bara två år då så det var ingen brådska. Efter några månader så inhandlades en sele och vi började med inkörning. Tömkörning hemma och sedan hos intruktör som också hjälpte till med släpa opch vagn. Min syster köpte i samma veva en gård och fick en liten rockard på köpet, lyckan var gjord!

Berätta lite om din häst/hästar. (Ras, ålder, rolig egenskap eller annan kuriosa)

Min ponny Slättens James Bond är numera fem år gammal och som tidigare nämt en shetlandsponny. Jag skulle egentligen inte alls ha en vallack och inte en fux heller, jag skulle ju ha ett rödskäck sto, eller i alla fall en skäck. Men när jag var och tittade på James bror som var skäck så klickade det till mellan James och mig och han försökte följa med oss ur hagen. Dagen efter så ringde jag och sa att jag ville ha honom, ett beslut som jag aldrig har ångrat. Han är helt enkelt underbar!

Vad är det bästa och sämsta med körning?

Det bästa är egentligen att James tycker det är så roligt, vad man än hittar på med honom så är det först när vagnen kommer på som han klickar till och man ser på honom att han tänker "Nu vet jag vad som gäller!"

Det sämsta skulle nog vara att det blir så ruskigt kallt att köra på vintern.

Tävlar du och i så fall i vilken gren?

Den enda gången jag har "tävlat" i körning var förra året på Shetland Syds bruksdag i Vinslöv, vi ställde upp i precisionskörning och kom näst sist. Vi hade ner en boll. Inte för att det gjorde något James skötte sig helt exemplariskt och var jätteduktig. Min snälla syster var med som groom.

Mål och ambitioner med körningen?

Mitt mål med körningen och allt jag gör med min lille ponny är att ha roligt och att stärka James så han förblir en frisk och glad kille. Det bästa är när vi är ute på skogsvägarna och kör och man ser hans spetsade öron.

Vilken tycker du är den bästa förebilden inom körning?

Vi var på tömkörningskurs med Anders Eriksson en gång, det var mycket lärorikt och min syster och mamma har höga tankar om honom så jag får väl säga han.

Foto: Karin Dahlén (löpsedeln) och Sofie (artikeln).

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2011-05-11 21:01 #1 av: Aribigga

Om ni vill se bilder från när jag och James hjälpte min syster att dra ris så kan ni gå in på morrhoppa.blogg.se

Anmäl
2011-05-24 06:56 #2 av: Aribigga

Jag vill bara visa lite bilder från när vi var och tävlade tömkörning i bohus den 22 maj!

 

 

Anmäl
2011-05-24 06:57 #3 av: Aribigga

Vi fick beröm för våra volter och serpentiner.

Anmäl
2011-05-24 06:59 #4 av: Aribigga

Mer volter

Anmäl
2011-05-24 07:00 #5 av: Aribigga

Och prisutdelning :)

Anmäl
2011-05-24 08:26 #6 av: penphotography

Grattis till segern! Glad

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.