Tävling

Taggad SM-debutant

2011-08-14 12:48 #0 av: penphotography

Hemmakusken Hanna Gilbert och den lilla energiska ponnyn Hennessy gör sin SM-debut i helgen. Att det lilla welshstoet skulle bli körponny var från början inte helt självklart.

Det lilla welshstoet Hennessy flyttade hem till familjen Gilbert redan som tvååring. En hoppkarriär inleddes men när systrarna så småningom blivit för långa för det lilla stoet beslutade man sig för att sälja.

Ödet ville dock annorlunda. Det var svårt att hitta en liten ryttare som klarade av att hantera all energi och vilja i den lilla ponnyn med det heta temperamentet. 
Under den här tiden hade storasyster Hanna en haflinger som hon i motvind kämpade med för att förvandla till körhäst. Den visade sig vara allt för bakskygg för att kunna bli en bra körhäst, men kanske skulle det lilla röda stoet som aldrig blev sålt vilja bli körhäst?

Hennessy trivdes som fisken i vattnet mellan skaklarna och 2007 gjorde ekipaget sin första tävlingsstart. Det var en lagserietävling hos Bergs Hästklubb i Götene. Efter det fanns det inte längre något allternativ, det lilla welshstoet var och förblir en körponny.
- En bekant sa till mig; "Det räcker att få in en fot innanför dörren till körsporten, sen slår den igen och går i baklås!" berättar Hanna.

 

Hanna och Hennessy som vi är vana att se dem. I maraton kommer all energi och vilja i det lilla stoet till sin rätt.


Hanna tävlar för Körsällskapet Nordhallänningarna och att dela sin tid mellan förberedelserna som arrangör och sin första SM-start är naturligtvis inte helt lätt. Samtidigt finns det en trygghet i att debutera på sin hemmabana, en bana som Hanna och Hennessy känner utan och innan.

Uppladdningen inför SM-tävlingarna har pågått länge. Grunden för förberedelserna lades redan i vintras och sista månaderna har mest bestått av finlir. Räkna med ett taggat ekipage på startlinjen!

 

 

Vilken kusk tror du har störst segerchans under tävlingarna? Florian Hörmann


 

Berättat för Pernillha Engström av Hanna Gilbert
Foto: Pernillha Engström

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2011-08-18 07:38 #1 av: [Russ-park]

Intressant artikel !

Hvilken storlek har Hennessey - mankhöjd ?

Lycka till i SM

bj / dk

Anmäl
2011-08-18 09:00 #2 av: penphotography

C-ponny. I Sverige betyder det en mankhjd mellan 130,1 cm - 140,0 cm.

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Anmäl
2011-08-19 07:58 #3 av: [Russ-park]

#2 Hvilken höjd har A - B - D ponny då i Sverige ?

Mvh bj / dk

Anmäl
2011-08-19 10:09 #4 av: WinterPrince
A Ponny till 1,07m
B Ponny  1,08 - 1,30
C Ponny 1,31 - 1,40
D Ponny 1,41 - 1,48

Mvh Emelie & Jack
Exa Equestrian, Ingen död fisk, 141km

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.