2011-12-09 13:33 #0 av: penphotography

En körhäst tävlar på mängder av olika underlag. Sträckorna består ofta av långa inslag av grusvägar och asfaltsvägar, men även sand och gräs är vanliga underlag. Vänj körhästen vid alla underlag för en hållbarare häst.

Road Walk är namnet på en typ av träning som bygger upp hästens hållbarhet genom att man skrittar och travar på hårt underlag. Hårda grusvägar och asfaltsvägar.
Namnet på den här typen av träning kommer från England där det är väldigt vanlig typ av träning för bland annat fälttävlanshästar.


Att skritta och trava på hårt underlag är en viktig del för att bygga upp och stärka senor och ledband runt kotor och knän. Innan man börjar trava bör hästen var ordentligt uppvärmd. Skritta på ordentligt i ett friskt tempo.
I trav är det viktigt att hästen arbetar i en för hästens utbildningsståndpunkt lämplig form. Den ska röra sig i takt och i god balans.
Använd gärna benskydd eller arbetsbandage.


Om man inte regelbundet använder sig av hårt underlag kan det vara en god idé att vänja hästen successivt.
Just för körhästar är det här extra viktig träning eftersom det ingår i deras tävlingsmoment. Det förekommer ofta asfalt på delar av maratonsträckorna.


Text och foto: Pernillha Engström