Annons:
Etiketttävling
Läst 10918 ggr
penphotography
3/8/12, 7:27 PM

SM i Körning 2012

Jönköpings Läns Kusksällskap arrangerar årets SM i Körning på Vaggerydstravet. Missa inte sommarens stora körfest!

SM i Körning arrangeras i år av Jönköpings Läns Kusksällskap den 3-5 augusti. Tävlingsplats är som vanligt på Vaggeryds travbana.

Förutom SM-klasserna arrangeras även en nationell medelsvår.

Nyfiken på hur det går till att arrangera ett Svensk Mästerskap? Då kan du följa arrangörens arbete i deras blogg.

Karin Fredriksson och Lukas vann den svåra klassen för enbet häst i Vaggeryd 2011.

Text och foto: Pernillha Engström
SM-loggan på löpsedeln kommer från arrangören.

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Annons:
penphotography
3/8/12, 7:40 PM
#1

Arrangören har även en Facebooksida.

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Agto
3/9/12, 9:29 AM
#2

Hoppas vi får se Lukas och hans team på SM:t. De är helt underbara! Har aldrig sett en sådan välutbildad nordsvensk Kyss

penphotography
3/13/12, 9:37 AM
#3

Håller med! Glad

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

penphotography
5/27/12, 9:48 AM
WinterPrince
5/28/12, 9:06 AM
#5

Hoppas dom ser till att det blir publikvänligt på plats också. Var och tittade på förra årets "vanliga" tävling, och det var inte särskilt roligt. Man hade ingen aning och vem som körde, vilken klass som pågick och vart man kunde hitta startlistor/resultat. Men jag åker nog upp i år igen ändå… :)

penphotography
5/28/12, 12:59 PM
#6

Ja, det är något många arrangörer missar, tyvärr. En riktigt bra speaker som ger väsentlig information är bland det viktigaste ur publiksynpunkt. För att kunna följa med i vad som händer om man inte känner till ekipagen så måste man fortlöpande få uppdateringar av resultat. En speaker måste också kunna bygga upp en spänning genom sin information av aktuella resultat. Till exempel i precisionen på en tredagars höjer det spänningen avsevärt om man som publik vet hur resultatlistan förändras för varje ekipage samt hur många bollar ekipaget på banan har "råd med" för att inte tappa placering. Där har körsporten mycket att lära från andra grenar.

Någonstanns har man tappat den väsentliga informationen (resultaten) i och med blanketterna med speakerinformationen som varje kusk fyller i. Det borde istället vara pricken över "i" att få lite övrig info om ekipaget men ofta är det tyvärr den enda informationen som ges av speakern förutom lite allmänt prat om körsporten.

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Annons:
WinterPrince
5/28/12, 3:06 PM
#7

En katalog likt på utställningar hade inte varit fel. Med startnummer och starttider kanske? Det hade underlättat för att hålla koll. Stam-nörd som jag är hade jag gärna sett det också. Det hade jag lätt betalat 20 kr för (brukar en katalog på ponnyutställning kosta).

penphotography
5/28/12, 3:46 PM
#8

#7 Bra förslag! En liten rolig touch skulle vara om man hade en bild med på varje ekipage för att lättare och snabbt kunna identifiera ekipagen. På den nivån har i princip samtliga en "teamfärg". Eller kanske två bilder, en dressyrbild och en maratonbild.

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Trim
5/29/12, 6:22 PM
#9

Som arrangör får Wermlands körsällskap en stor eleoge.  På de två tävlingar jag varit har det funnits en utmärkt speaker. Och så kan man lämna in en speakertext själv där  man berättar om ekipget. Glad!

penphotography
6/6/12, 9:26 AM
#10

Affisch från arrangören.

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Upp till toppen
Annons: