Annons:
Etiketttävling
Läst 7971 ggr
penphotography
8/7/13, 1:41 PM

Lena och Zatijn är i storform

Lena Elander har matchat sin stora fux Zatijn långsamt. Det verkar ha varit ett smart drag. Zatijn har blommat ut till något alldeles extra och ekipaget är nu i storform. I Vaggeryd visade ekipaget att de är att räkna med på SM genom att ta en säker seger i den svåra klassen för enbet häst.

De allra flesta som besökt en körtävling ett par gånger vet vem Lena Elander är. Alltid sprudlande glad på marken och extremt fokuserad på kuskbocken. Den stora fuxen Zatijn, som går under smeknamnet Zackie till vardags, har hon föredömligt utbildat själv.
- Jag lärde mig mycket på min förra häst där ägaren hade haft för bråttom. Han var sönderstressad, vilket har gjort att Zackie har fått god tid på sig att mogna.
Lena säger att det viktigaste när man utbildar körhästar är att hela tiden läsa av hästen så man är säker på att den förstår vad man menar.
-Sporren är att se hur hästen hela tiden utvecklas.

I Maraton har sambon Peter det viktiga jobbet som groom.

Lena tipsar om att vara öppen för ny kunskap och att studera andra. Plockar man godbitar från olika tränare och andra kuskar som passar på en själv och ens häst så får man tillslut en bra helhet. Några sticker dock ut mer än andra.
- Tomas Sjöberg har alltid varit en stor förebild för mig då han tar det lugnt i hästens utbildning och träning. Han väntar alltid på hästens utveckling och mognad, och så kör han mjukt, snyggt och tyst.

Utöver träningen av hästen så tycker Lena också att det är viktigt att man är noga med att sköta om sin häst bra. 
- Var noga med hovslagare, tandläkare, massör och ge ett riktigt bra foder!

Målsättningen för framtiden är högt satt.
- _Vi siktar på att träna oss så bra att vi kan starta internationellt under 2014. Först ska vi stärka nacke och överlinje så vi kan höja ribban ett snäpp till i dressyren.
_Men först väntar ett SM. Ekipaget har hittills sänkt sitt dressyrstraff för varje start och målet är naturligtvis att den trenden håller i sig.
- Förutom att sänka dressyrstraffen ytterligare så är teamets motto att vi ska köra mer offensivt i Maraton och felfritt i precisionen.

Text: Pernillha Engström Foto: Pernillha Engström

~Penna~

Medarbetare på Körning iFokus

Annons:
Efwa
8/8/13, 12:31 PM
#1

Heja Lena!!

Upp till toppen
Annons: